Ξέσπασε κατά του ΔΝΤ η πρόεδρος της Αργεντινής

Ξέσπασε κατά του ΔΝΤ η πρόεδρος της Αργεντινής

 

Με 28 (!) αναρτήσεις μέσα σε μισή ώρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter
η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ξέσπασε κατά του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

Η “πρεζιντέντα” έγραψε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα το φανταζόταν τότε ότι ο κόσμος θα συντριβόταν από τις αγορές. Ο Νέστωρ ο σύντροφός μου τα είχε προβλέψει όλα. Που ήταν το ΔΝΤ και δεν είχε προβλέψει την κρίση; Που ήταν όταν σχηματίζονταν όχι απλά φούσκες αλλά ολόκληρα κερδοσκοπικά αερόστατα; Που ήταν όταν ένας από τους πρώην διευθυντές του (αναφέρεται στον Ισπανό Ροντρίγκο Ράτο) που διοικούσε την Bankia, βοηθήθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ; Σήμερα στην Ισπανία το ποσοστό ανεργίας είναι στο 26%, η πλειονότητα είναι νέοι που έχουν υποστεί έξωση. Σε ποια στατιστικά στοιχεία απεικονίζεται η τραγωδία αυτή; Ποιες είναι οι παράμετροι ή οι «διαδικασίες» σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ αναλύει τις χρεοκοπημένες χώρες οι οποίες εξακολουθούν να δανείζονται, με τους λαούς τους να έχουν χάσει κάθε ελπίδα; Τι συμβαίνει με τις χώρες που αναπτύσσονται, όπως τη δική μας, οι οποίες υποστήριξαν την παγκόσμια οικονομία την τελευταία δεκαετία και στις οποίες σήμερα θέλουν να βάλουν στον λογαριασμό τους τα σπασμένα άλλων; Γνωρίζετε κάποια κύρωση του ΔΝΤ, κάποια απόφαση κατά εκείνων που πλούτισαν και ευθύνονται για την κατάρρευση του κόσμου; Όχι, το πρώτο μέτρο που παίρνει το ΔΝΤ είναι εναντίον της Αργεντινής».

Πάντως Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί την Αργεντινή να υπολογίζει ορθότερα τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ της, προκειμένου οι στατιστικές της να γίνουν περισσότερο αξιόπιστες, ώστε να μην επηρεαστεί η οικονομική αξιοπιστία