Συλλήψεις δεκάδων γυναικών με ακάλυπτα πρόσωπα

 

Συλλήψεις δεκάδων γυναικών με ακάλυπτα πρόσωπα

 

Δεκάδες γυναίκες που δεν υπάκουσαν στις εντολές των ισλαμιστών που ελέγχουν το βόρειο Μάλι να καλύψουν τα πρόσωπά τους συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες μέσα στα σπίτια τους, στο Τιμπουκτού, αναφέρουν μαρτυρίες από την περιοχή.

Οι ισλαμιστές ανήκουν στην οργάνωση της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της το βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένας άλλος κάτοικος της πόλης επιβεβαίωσε την πληροφορία σημειώνοντας ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των γυναικών συνεχίζεται.

Μιλώντας προ ημερών στο Associated Press εκπρόσωπος ισλαμιστικής ομάδας επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν την εφαρμογή της σαρίας στην περιοχή που ελέγχουν.

Πάντως, συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση κοινού εδάφους ανάμεσα στην ισλαμιστική παράταξη, που ελέγχει το βόρειο τμήμα του Μάλι και έχει τάσεις απόσχισης, και αυτήν στο νότιο τμήμα, η οποία έχει την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, ώστε να αποφευχθεί η ένοπλη επέμβαση από τη Δύση.

Η Αφρικανική Ένωση ενέκρινε μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας την αποστολή περισσότερων από 3.000 ανδρών για την απομάκρυνση -αν χρειαστεί- των ισλαμιστών ενώ και δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία, δείχνουν έτοιμες να συνεργαστούν.