Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Πορτογαλία

 

 

 

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Πορτογαλία

 

Για πρώτη φορά μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται σήμερα την Πορτογαλία και στην Γερμανίδα Καγκελάριο ετοιμάζουν “θερμή” υποδοχή με μαύρα πέπλα σε μπαλκόνια και αγάλματα.
Συνδικάτα και οργανώσεις έχουν καλέσει σε συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια της εξάωρης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Με το σύνθημα «Όχι στην Μέρκελ, όχι στην τρόικα» τα πορτογαλικά συνδικάτα έχει καλέσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τις πορείες των τελευταίων ημερών για τον προϋπολογισμό και δύο ημέρες πριν την πανευρωπαϊκή απεργία της 14 Νοεμβρίου.
Μία ομάδα προετοιμάζει μάλιστα πιο συμβολικού χαρακτήρα αντιδράσεις, καλώντας να κρεμαστούν με μαύρα πέπλα σε αγάλματα και μπαλκόνια εν όψει της άφιξης της καγκελαρίου -έδωσε μάλιστα το παράδειγμα καλύπτοντας με μαύρο ύφασμα άγαλμα στην πλατεία Ρόσιο της Λισαβόνας.
Σημειώνεται πως λίγο πριν αναχωρήσει για την Λισαβόνα η Μέρκελ είχε υποστηρίξει πως δεν υπάρχει λόγος επαναδιαπραγμάτευσης του πορτογαλικού Μνημονίιου.