Σόιμπλε: Ούτε την άλλη εβδομάδα η απόφαση για την Ελλάδα

 

Σόιμπλε: Ούτε την άλλη εβδομάδα η απόφαση για την Ελλάδα

 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άναψε νέες “φωτιές” για περαιτέρω καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης με δηλώσεις του σε οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο καθώς υποστήριξε πως “δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα”.
Προσθεσε επίσης πως “αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πως μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση για την Ελλάδα, και μαζί με την Ελλάδα, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα είναι πολύ νωρίς”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, ο οποίος σήμερα τόνισε πως πριν τη λήψη της τελικής απόφασης εκ μέρους του Eurogroup θα πρέπει να προηγηθούν αρκετά ακόμη βήματα. Αυτά αφορούν κυρίως την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από τη διετή επιμήκυνση, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο Όλι Ρεν, στην παρουσίαση των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Κομισιόν για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ότι “δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως το ελληνικό χρέος γίνεται μη βιώσιμο χωρίς περαιτέρω μέτρα”.
Ο κ. Ρεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο κύκλοι του Eurogroup εξ αρχής χαρακτήριζαν ιδιαίτερα αισιόδοξες τις εκτιμήσεις αυτές του Ευρωπαίου Επιτρόπου.