Απόγονος του Κόμη Δράκουλα ο Πρίγκιπας Κάρολος

 

 

Τι υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτοντας συγγένεια με το γνωστό και αιμοσταγή Ρουμάνο άρχοντα (Vid)

Με τον τίτλο “Η Αλήθεια μαθεύτηκε”, υποδέχθηκαν τα βρετανικά μέσα την είδηση της συγγένειας του Πρίγκιπα Κάρολου με τον Βλαντ Τέπες τον Παλουκωτή, πιο γνωστού σαν “Δράκουλα” του ομότιτλου μυθιστορήματος του Μπραμ Στόουκερ.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στη βρετανική κοινή γνώμη τα δημοσιεύματα που θέλουν την βασίλισσα Ελισάβετ να πεθαίνει, έρχεται να προστεθεί ένα σενάριο σχετικά με την καταγωγή της βασιλικής οικογένειας και ότι συνδέεται άρρηκτα με τον Κόμη Δράκουλα (Ντρακούλια), γεγονός που προοιωνίζεται πως θα προκαλέσει περαιτέρω αναταραχή.

Σύμφωνα με το βρετανικό The Telegraph, οι Ρουμάνοι διατείνονται πως ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και σύζυγος της Καμίλα, φέρεται ότι είναι απόγονος του Βλάντ Τέπες του Παλουκωτή, του γνωστού Κόμη Ντρακούλια, οι πράξεις του οποίου ενέπνευσαν το μύθο του Δράκουλα.

Κοντολογίς, αναφέρεται ότι υπάρχουν κοινές γραμμές αίματος που συνδέουν τη Βρετανική βασιλική οικογένεια με τον “τουρκοφάγο” Ρουμάνο ηγεμόνα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επανειλημμένως διατυπώσει την αυστηρή της θέση για τη σχέση που οφείλουν, σύμφωνα με την ίδια, να έχουν τα ΜΜΕ με τη βασιλική οικογένεια. Εμμέσως πλην σαφώς έχει ζητήσει από τον Τύπο να μην ασχολείται με τη ζωή τους και τις προσωπικές στιγμές τους, γεγονός που σηματοδοτεί την έντονη αντίδρασή της, έπειτα από αυτά τα δημοσιεύματα.

Αυτό υποστηρίζει η Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού της Ρουμανίας, στην προσπάθειά της να προσελκύσει Βρετανούς τουρίστες στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε διεθνή έκθεση τουρισμού, που άνοιξε τη Δευτέρα στο Λονδίνο, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα events στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζεται σε διαφημιστικό βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι έχει μακρινή συγγένεια με τον γνωστό Ρουμάνο άρχοντα του 15ου αιώνα, στην ιστορία του οποίου βάσισε ο Μπράμ Στόκερ το μυθιστόρημά του.

“Η Τρανσιλβανία κυλάει στο αίμα μου”, λέει αστειευόμενος σε συνέντευξη που μεταδόθηκε πέρυσι σε δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι. “Η γενεαλογία μου καταδεικνύει ότι κατάγομαι από τον Βλαντ τον Παλουκωτή”.

Η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού της Ρουμανίας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο βίντεο για να προωθήσει το προφίλ της χώρας στο βρετανικό τουριστικό κοινό.