Κεκλεισμένων των θυρών η έκτακτη σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τη διαφοροποίηση 15 βουλευτών του κόμματος στην ψήφιση για το πολυνομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη

 

Συνολικά 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη στάση του κόμματος – πληροφορίες θέλουν να υπήρξε μέχρι και εντολή Βενιζέλου – και δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Για αυτόν τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για μετά τις επτά, μετά το αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος, ενώ τελευταία στιγμή ελήφθη και η απόφαση η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως υποστηρίζουν οι πληροφορίες, η γραμμή που είχε δώσει η Ιπποκράτους, άρα ο κ. Βενιζέλος, ήταν “ναι σε όλα”.

Το πρώτο πλήγμα ήρθε λίγα μόλις λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε “παρών” στο άρθρο 4 “ναι” στα υπόλοιπα άρθρα και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία και απορρίφθηκε.

Οι 15 βουλευτές οι οποίοι και είναι εκτός κομματικής γραμμής ΠΑΣΟΚ, εφόσον ψήφισαν παρών στο άρθρο 4, όχι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ και ναι σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ανακύπτει όμως και άλλο ζήτημα γιατί οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις, και αυτό αποτελεί καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα

Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2

Αντζελα Γκερέκου – όχι στο 3

Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα

Θόδωρος Παραστατίδης – Παρών στο 2

Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία

Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Γιάννης Δριβελέγκας – όχι στο 2 παρών στο 3

Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2

Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2

Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Σκανδαλίδης,  Κάσσης και Ανδρουλάκης έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει συνοχή την κοινοβουλευτική ομάδα.