Στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το βραβείο «Κερκ Ντάγκλας»

Με το βραβείο «Κερκ Ντάγκλας», για την συνολική του προσφορά στην 7η τέχνη, θα τιμηθεί, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντα Μπάρμπαρα, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Με το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν των μεγάλων τελετών απονομής βραβείων, έχουν τιμηθεί στο παρελθόν οι Μάικλ Ντάγκλας, Κουέντιν Ταραντίνο και Χάρισον Φορντ.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του, όχι μόνο για την ηθοποιία του αλλά επίσης επειδή είναι ιδρυτής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ντόχα Τραϊμπέκα», δήλωσε ο βετεράνος ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας. Το βραβείο θα δοθεί στον Ντε Νίρο σε επίσημη τελετή που θα διεξαχθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα στις 8 Δεκεμβρίου, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν για το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

 

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του


Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1944. Είναι γνωστός για την ενσάρκωση προβληματισμένων χαρακτήρων, για τη πολύχρονη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε καθώς και για τη συμμετοχή του στις πρώτες δουλειές του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του καθώς και ο πιο σημαντικός εν ζωή, και αυτό αποδίδεται, κυρίως, στην άκαμπτη τελειομανία του.