Γάλλοι και Άγγλοι οι πιο βρώμικοι λαοί

Ντους μια φορά την εβδομάδα και σπάνια πλένουν τα χέρια τους μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα

Γάλλοι και Άγγλοι οι πιο βρώμικοι λαοί

 

 

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών, έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Γάλλοι κι οι Βρετανοί δεν τα πάνε πολύ καλά με το νερό και το σαπούνι.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη από το BVA Ιnstitute σε δείγμα 1.000 Γάλλων, το 12,5% των ερωτηθέντων δεν πλένει τα χέρια του αφού χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, ενώ το 55% δεν τα πλένει μετά τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, παρότι το 54% πιστεύει ότι οι λαβές του μετρό είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνουν στη καθημερινότητά τους.

Παρόλ’ αυτά το 21,4% των Γάλλων πλένει τα χέρια του τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα και το 86,6% πριν από κάθε γεύμα.

Στο κεφάλαιο «μπάνιο» όμως, τα πράγματα αλλάζουν καθώς το 3,5% των Γάλλων υποστηρίζει ότι κάνει ντους μόνο μια φορά την εβδομάδα!

Κάθε δύο ημέρες κάνει μπάνιο το 20%, κάθε ημέρα κάνει το 67,7%, ενώ δύο φορές την ημέρα κάνει το 11,5%.

Όσο για τους Βρετανούς τα στοιχεία είναι εξίσου ανησυχητικά, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Queen Mary University και το London School of Hygiene & Tropical Medicine, ούτε οι κάτοικοι της Γηραιάς Αλβιόνας έχουν καλή σχέση με την καθαριότητα.

Έτσι, στο 14% των χαρτονομισμάτων, στο 10% των πιστωτικών καρτών και στο 26% των χεριών βρέθηκαν ίχνη κοπράνων, δηλαδή ένας στους τέσσερις Βρετανούς δεν πλένει τα χέρια του αφού επισκεφθεί την τουαλέτα.

«Πολλοί συμπατριώτες μου είναι σίγουροι ότι ζουν σε μια καθαρή χώρα και είναι πεπεισμένοι ότι δεν είναι φορείς ασθενειών. Όμως δεν είναι έτσι», δηλώνει η καθηγήτρια Λίζα Ακερλέι. Ενδεικτικό μάλιστα της έλλειψης καθαριότητας, είναι ότι το BBC δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του έναν οδηγό για το πώς να πλένει κανείς τα χέρια του σωστά: «Βρέξτε τα χέρια σας με νερό, τοποθετείστε σαπούνι και τρίψτε τα μέχρι το σαπούνι να αφρίσει. Έπειτα ξεβγάλτε με καθαρό νερό».