Πόθεν έσχες με επεισόδιο

Όλα τα πόθεν έσχες του από το 1989 έως σήμερα θα δώσει εκ νέου στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παράλληλα προτίθεται να εξουσιοδοτήσει κάθε ελεγκτική και δικαστική αρχή, να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί του σε όλο τον κόσμο. Στο περιθώριο ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή πρωινή συνέντευξη του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.

Για τις πρωτοβουλίες του αυτές, ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε νωρίτερα, τόσο τη διάσκεψη των Προέδρων, όσο και τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας και πάλι πως θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

«Είναι βαρύ να μου λένε ότι τα πήρα. Ο κύριος Χατζηνικολάου αναλαμβάνει την πολιτική και ίσως ποινική ευθύνη των όσων καταγγέλλει, και του ζητώ να δείξει την ίδια ευθιξία με μένα και να δεχτεί το άνοιγμα και των δικών του λογαριασμών, αλλά και να δώσει στη δημοσιότητα και τα δικά του πόθεν έσχες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει γνώση της επιστολής Ζωγραφάκη που εστάλη και στον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο στις 12 Απριλίου του 2011, απάντησε ότι εάν είχε λάβει γνώση της, δεν θα δεχόταν να γίνει Πρόεδρος της Βουλής. Πάντως από το περιβάλλον του Φίλιππου Πετσάλνικου σημειώνεται ότι η επιστολή Ζωγραφάκη πρωτοκολλήθηκε και διαβιβάστηκε στις θυρίδες των κομμάτων.

Φραστικό επεισόδιο με Παυλόπουλο

Στο περιθώριο της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, φέρεται να είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή πρωινή συνέντευξη του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κύριος Μεϊμαράκης εξέφρασε έντονα την ενόχλησή του, γιατί ο κύριος Παυλόπουλος δεν τον υπερασπίστηκε επαρκώς, με τον βουλευτή της ΝΔ, να υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο.

Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες:

Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη πήγες και έγλειφες τον Χατζηνικολάου σήμερα;

Παυλόπουλος: Πώς κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου;

Μεϊμαράκης: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;

Παυλόπουλος: Και από αυτό που είπα για το εκρηκτικό του χαρακτήρα σου κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου;

Μεϊμαράκης: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντι μου

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Βουλής για το έντονο φραστικό επεισόδιο που φέρεται να είχε νωρίτερα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή πρωινή συνέντευξη του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL, ο κ. Μεϊμαράκης το διέψευσε λέγοντας μάλιστα χαριτολογώντας: «Με τον Προκόπη είμαστε φίλοι».