Δολοφονήθηκε η «Βασίλισσα της Κοκαΐνης»

 

Δολοφονήθηκε η «Βασίλισσα της Κοκαΐνης»

 

 

Η «Βασίλισσα της Κοκαΐνης» έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από τα πυρά ενόπλων. Η 69χρονη Γκρισέλντα Μπλάνκο από την Κολομβία είχε πάρει αυτό το προσωνύμιο καθώς θεωρείται από τους πρώτους και πιο αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών που ξεκίνησε να προωθεί προς τις Η.Π.Α. τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης τις δεκαετίες του ’70 και ’80.

Η κακοποιός δολοφονήθηκε ενώ έβγαινε από ένα κρεοπωλείο στην πόλη Μεντεγίν.

Η Μπλάνκο είχε γίνει γνωστή για σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα μέλη των αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών και είχε τη φήμη του ανθρώπου ο οποίος θα έκανε τα πάντα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

Η κακοποιός το 1985 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών και παρέμεινε σε φυλακή των Η.Π.Α. μέχρι το 2004 όταν και οι αμερικανικές Αρχές επέτρεψαν την έκδοσή της στην Κολομβία. Οι αρχές των ΗΠΑ θεωρούν ότι η Μπλάνκο βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία ηγετικών στελεχών του καρτέλ ναρκωτικών Μεντεγίν.

Ωστόσο, ένας συγγενής της ανέφερε στο Associated Press ότι μετά την επιστροφή της από τις Η.Π.Α. είχε διακόψει κάθε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Οι έρευνες των αστυνομικών για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία συνεχίζονται.