Ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους δημοσιογράφους

 

 

Ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους δημοσιογράφους

 

Ένας ανθρακωρύχος του ορυχείου Carbosulcis στη Σαρδηνία, στο οποίο έχουν ταμπουρωθεί εδώ και τρεις ημέρες εργαζόμενοι ζητώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του,  έκοψε τις φλέβες του εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στους έκλπηκτους συναδέρφους του και τους δημοσιογράφους.

Ο Στέφανο Μελέτι  λίγο πριν κόψει τις φλέβες του είχε πει «Τι πρέπει να κάνουμε, να αυτοκτονήσουμε;». Οι συνάδελφοί του τον σταμάτησαν πριν τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Την Τετάρτη, ομάδα των ανθρακωρύχων κάλεσε συνέντευξη Τύπου ενώ η κυβέρνηση εξετάζει τι θα κάνει με το ορυχείο. «Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα», λένε οι εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος, έχοντας μαζί τους εξακόσια κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου -είναι το τελευταίο που λειτουργεί στη Σαρδηνία, αλλά η συνέχιση των εργασιών σε αυτό κρίνεται ασύμφορη.

Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ, ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών. Προς το παρόν όμως τα μηνύματα από την κυβέρνηση της Ρώμης είναι αρνητικά.

Η διαπραγμάτευση πρόκειται να λήξει την Παρασκευή, αλλά ο υφυπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, με δηλώσεις του στην Repubblica χαρακτήρισε «μη βιώσιμη οικονομικά» την πρόταση, ενώ παράλληλα «εγγυήθηκε» ότι οι συνολικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι της Carbonsulcis δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι.