Περιστέρια εξαφανίζονται στο βρετανικό «Τρίγωνο των Βερμούδων»

 

 

Εκατοντάδες αγωνιστικά περιστέρια εξαφανίζονται μυστηριωδώς στη Βρετανία κατά τη διαδρομή τους από την περιοχή Conselt με προορισμό το Wetherby.

Τα περιστέρια συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Royal Pigeon Racing Association στα σκοτσέζικα «σύνορα» όμως πολύ λίγα από αυτά καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους καθώς τα περισσότερα χάνονται στο δρόμο.

Ενδεικτικά, την περασμένη Κυριακή, μόλις 13 από τα 232 που ξεκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν. Τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι επιστήμονες ονόμασαν τη διαδρομή από την οποία περνάνε τα πουλιά, «Τρίγωνο των Βερμούδων», παραπέμποντας στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού στην οποία έχουν εξαφανιστεί στο παρελθόν πλοία και αεροπλάνα.

Οι πιο λογικές εξηγήσεις που μπορούν να δώσουν οι επιστήμονες για την εξαφάνισή τους είναι η υψηλή ηλιακή δραστηριότητα που έχει διαταράξει τα μαγνητικά πεδία κι έτσι «μπλοκάρει» τους αισθητήρες των πουλιών, που τους δείχνει τον δρόμο της επιστροφής.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν, ότι τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, αναγκάζουν τα πουλιά να βγαίνουν από την πορεία τους, κατευθυνόμενα σε άλλες χώρες.

Ένας Σκωτσέζος ιδιοκτήτης τέτοιων περιστεριών, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν πετάξουν στην περιοχή του Thirsk, φοβόμαστε ότι κάτι περίεργο θα συμβεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί περιστατικό σε αυτόν τον τομέα. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν μια χαρά. Είχαμε προβλήματα και παλαιότερα με τα πουλιά που έφευγαν, αλλά αυτό είναι μακράν ότι χειρότερο έχω δει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιστέρια δρομείς είναι πολύ ακριβά με κόστος που φτάνει τις χιλιάδες λίρες. Το πιο ακριβό μάλιστα ήταν ένα αγωνιστικό πουλί που κόστιζε 209.000 λίρες και άνηκε σε έναν Κινέζο ιδιώτη που συμμετείχε στους αγώνες.