Σόιμπλε: Μην περιμένετε άλλο πακέτο διάσωσης

 

Σόιμπλε: Μην περιμένετε άλλο πακέτο διάσωσης

 

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στη χώρα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο.
«Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε, σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία του. «Δεν μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα», προσέθεσε.

«Πολύ μικρή πρόοδος»
Η πρόοδος που σημείωσε η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίκαελ Φουκς.

«H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη», είπε.
Ο κ. Φουκς σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί, πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές.