Βολές κατά Ρέσλερ

 

Έντονη κριτική στον αρχηγό του κόμματός του, Φίλιπ Ρέσλερ, άσκησε -μιλώντας στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα AIR 104,4, ο βουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο κ. Χατζημαρκάκης κατηγόρησε τον κ. Ρέσλερ ότι εξαπολύει καταστροφολογικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας βλέποντας τα προεκλογικά ποσοστά του να καταρρέουν κάτω από το όριο εισόδου τη Βουλή. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, ο Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζει την απογοήτευσή του για τις αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχω πλέον ψευδαισθήσεις για τη Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού κόμματος CDU, Μίκαελ Φουκς προειδοποιεί ότι «η Γερμανία θα μπλοκάρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα». Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, δήλωσε ότι αν η Γερμανία διαπιστώσει πως η Ελλάδα «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο». Η Γερμανία «έχει φθάσει στα όριά της» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιτέθηκε μέσω του γερμανικού ραδιοφώνου στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως απουσιάζει μια στρατηγική που προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, και τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της «ευρωαναρχίας» με κοινή ανάληψη χρεών από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης.