Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Βενιζέλο και Κουβέλη

 

Στουρνάρας: Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις περικοπές

 

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Βενιζέλο και Κουβέλη

 

Τη δέσμευση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι συμφωνούν στην περικοπή δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ ζήτησε ο Α. Σαμαράς στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Εξόχως αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα ο οποίος μετά από συνεννόηση με τον Α. Σαμαρά δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε να συμφωνηθεί ως αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας η περικοπή δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ».

Και μόνο από τη δήλωση αυτή του κ. Στουρνάρα κατέστη φανερό ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έθεσε τελεσιγραφικά το θέμα στους κ. Κουβέλη και Βενιζέλο.

Βεβαίως όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ποιες είναι οι περικοπές και πώς θα καθοριστεί το συνολικό πακέτο».

Ο υπ. Οικονομικών μίλησε για μια διαπραγμάτευση η οποία πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου και δεν έδωσε καμιά άλλη πληροφορία για το ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι περικοπές που θα περιληφθούν στο πακέτο.

Εργαζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά, «ώστε το πακέτο να περιλαμβάνει τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές περικοπές (…) Επεξεργαζόμαστε ένα πακέτο με τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές επιπτώσεις».