Ένοχη για ανθρωποκτονία η «γυναίκα-αράχνη»

 

Ένοχη για ανθρωποκτονία η «γυναίκα-αράχνη»

 

 

 

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως απαγγέλθηκαν στη σύζυγο του πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού της Κίνας Μπο Σιλάι, Γκου Καϊλάι, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας ενός Βρετανού επιχειρηματία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που συγκλονίζει την πολιτική ζωή της Κίνας τα τελευταία χρόνια.

Η Γκου Καϊλάι και ο υπάλληλός της, Ζανγκ Σιαοτζούν, αντιμετωπίζουν κατηγορίες ως ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του Βρετανού Νιλ Χέιγουντ.

Η Γκου Καϊλάι και ο οικιακός βοηθός της, Ζανγκ Σιαοτζούν, κατηγορούνται για προμελετημένη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία, Νιλ Χέιγουντ, ο θάνατος του οποίου, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αποδοθεί αρχικά σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών.

Η Γκου και ο γιος της, Μπο Γκουαγκούα, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον Χέιγουντ μέχρις ότου «ήρθαν σε σύγκρουση λόγω οικονομικών διαφορών».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Γκου Καϊλάι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Βρετανό επιχειρηματία.

Η υπόθεση αυτή έβαλε τέλος στην καριέρα του Μπο Σιλάι, του χαρισματικού αλλά αμφιλεγόμενου ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ της Κίνας, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει μέλος του στενού πυρήνα της κινεζικής ηγεσίας το επόμενο φθινόπωρο.