Η πρώτη ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας μίλησε για πρώτη φορά δημόσια στην 100η επέτειο από τη γέννηση του παππού του

Η πρώτη ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο του στρατού και τόνισε ότι η ώρα που το έθνος του μπορούσε να δέχεται απειλές «έχει τελειώσει για πάντα».

Παράλληλα, εξέφρασε τον «σεβασμό» του και είπε ότι αποδίδει την ύψιστη τιμή στους «σπουδαίους συντρόφους Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ», τον παππού του και τον πατέρα του δηλαδή.

Ο νέος Βορειοκορεάτης ηγέτης, φορώντας μαύρο κοστούμι, εκφώνησε την ομιλία του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών που συμμετείχαν σε μια επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ.

«Θέλω να εκφράσω τους χαιρετισμούς μου στους συμπατριώτες μας της Νότιας Κορέας που θέλουν την επανένωση (της Βόρειας και της Νότιας Κορέας) και την ευημερία των εθνών» ανέφερε ο νέος ηγέτης.

«Εμπρός για την τελική μας νίκη!» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, που φώναζαν αδιάκοπα «Μανσάι!» («Ζήτω!»).

Στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης παρουσιάστηκε και ένας νέος πύραυλος, μετά την αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου πριν λίγες μέρες.

Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των χωρών της Δύσης, της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας που αντιδρούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.