Στημένη υπόθεση η άρση ασυλίας

Για συνέχεια της εις βάρος της στημένης υπόθεσης, την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, κάνει λόγο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το αίτημα της Εισαγγελίας για άρση της βουλευτικής ασυλίας της.

Η κ. Μπακογιάννη σε δήλωσή της ανέφερε ότι ενημερώθηκε από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή για το εισαγγελικό αίτημα, ενώ προσθέτει ότι η Βουλή «δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε».

Προσθέτει ότι δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας και αποδίδει την κίνηση της Εισαγγελίας σε ενόχληση πολλών από τη μάχη που δίνει για την «παράνομη» χρηματοδότηση των κομμάτων.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.

Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.