Νέο φάρμακο εναντίον του καρκίνου του δέρματος

Νέο φάρμακο εναντίον του καρκίνου του δέρματος

 

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche πήρε το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές αρχές για το νέο της φάρμακο Zelboraf που προορίζεται για την θεραπεία της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την άδεια για τη χρήση του Zelboraf ως μονοθεραπεία για τους ενήλικες που πάσχουν από μεταστατικό μελάνωμα του μεταλλαγμένου γονίδιου Braf, διευκρινίζει η Roche σε ανακοίνωσή της.

Η μορφή αυτή καρκίνου του δέρματος είναι η πλέον επιθετική. Μέχρι σήμερα μόνο ένας στους τέσσερις ασθενείς επιζεί ένα χρόνο μετά την διάγνωση.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου αυτού τον Αύγουστο του 2011 και οι αρχικές πωλήσεις στις ΗΠΑ θεωρούνται «πολύ ενθαρρυντικές» από τον όμιλο Roche.

Το φάρμακο αυτό έχει πάρει έγκριση για να κυκλοφορήσει στην Ελβετία, την Βραζιλία, τον Καναδά, το Ισραήλ και τη Νέα Ζηλανδία «θεωρείται επαναστατικό στην θεραπεία του μελανώματος», δήλωσαν αναλυτές της Τράπεζας του Καντονίου της Ζυρίχης (ZKB).

Το Zelboraf παρατείνει το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς και μειώνει κατά 63% τον κίνδυνο γρήγορου θανάτου, υπογραμμίζουν οι ίδιοι αναλυτές και προσθέτουν ότι η Ινδία και η Αυστραλία θα εγκρίνουν σύντομα τη χρήση του.

ikypros.