Μαυροματάκης Βασίλης Ο Κον Μπεντίτ κατακεραυνώνει την Γερμανία

Ο φιλέλληνας ηγέτης των Ευρωπαίων Πράσινων έκανε λόγο για τα χρήματα που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί με τον επικεφαλή των σοσιαλιστών να επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται δικτατορία

 

Σε μια, συναισθηματικά φορτισμένη, συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ απέδειξε για ακόμα μια φορά πως βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίας.
Κατά την ομιλία του στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κον Μπεντίτ τόνισε μεταξύ άλλων: “Οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν τι λεηλάτησαν από την χώρα στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους”.
Ο Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας από τις δυνάμεις των Ναζί τον καιρό του πολέμου και επισήμανε πως με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται στην Αθήνα υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της”.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης Χάνες Σβόμποντα συμφώνησε με τον Κον-Μπεντίτ στο επιχείρημα ότι η αποκαλούμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι υπερβολικά “τιμωρητική” έναντι της Αθήνας με τον Σοσιαλιστή ηγέτη να τονίζει πως “Η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλή, όχι δικτατορία”.

Μαυροματάκης Βασίλης