Δεκαεννέα εκατ. Ευρωπαίοι στο συσσίτιο

Κίνδυνος για ακόμα 40 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες να βρεθούν στην ίδια κατάσταση

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι εξαρτώνται από επισιτιστική βοήθεια για να επιβιώσουν με τον αριθμό να έχει φτάσει στα 19 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα, ακόμα πάνω από 40.000.000 φτωχοί κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

Ο επίτροπος αποδέχτηκε την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους Ευρωπαίους απόρους.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει την Τετάρτη υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές επισήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα μετά το τέλος του 2013 και να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως υπογράμμισαν όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται.