Στο στόχαστρο των Anonymous οι νεοναζί

Οι Anonymous  κήρυξαν πόλεμο στους Νεοναζί! Στόχος τους η γερμανική ακροδεξιά οργάνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Blitzkrieg” που έχουν εξαπολύσει. Οι χάκερ δημιούργησαν τη σελίδα nazi-leaks.net, στην οποία βγάζουν τα “άπλυτα” των οργανώσεων αυτών στη φόρα.

Όπως αναφέρει το BBC με την ιστοσελίδα αυτή- που δημιουργήθηκε στο πρότυπο του Wikileaks- , ενημερώνεται το κοινό για το ποιοι κάνουν δωρεές στο γερμανικό NPD.

Στη νέα τους σελίδα οι χάκερ καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να δώσουν πληροφορίες για ιστοσελίδες  που χρησιμοποιούν νεοναζί ώστε η δράση εναντίον τους να είναι συντονισμένη. Μέχρι στιγμής περιλαμβάνει mail, πελατολόγια από μαγαζιά που σχετίζονται με ακροδεξιές οργανώσεις κ.α.

Η σελίδα έχει τόση “επιτυχία” ώστε για ώρες – αφού έγινε γνωστή η υπάρξή της – είχε πέσει λόγω υπερφόρτωσης, ωστόσο οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν και μέσω άλλων ιστοσελίδων.

 

Η Deutsche Welle τονίζει ότι οι εν λόγω επιθέσεις αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα στην  Γερμανία, την οποία ως γνωστόν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα προστατευτική απέναντι στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων. Προφανώς όσοι διατηρούν μία επικριτική στάση, μπορεί ναι μεν να συμφωνούν με την απομάκρυνση των απολυταρχικών στοιχείων από το διαδίκτυο, ωστόσο διαφωνούν με την δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων δίχως την σχετική έγκριση.