«Θα είμαι υποψήφιος»

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠαΣοΚ γνωστοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.«Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον Real FM.

Ο Π. Μπεγλίτης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, τάχθηκε κατά των διαδικασιών διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε πως το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας όμως πως θεωρεί όλες αυτές τις επαφές άκαιρες και αγχωτικές και ότι του θυμίζουν παλιές συναντήσεις καπεταναίων που πάνε να εκλέξουν τον τσάρο.

Π. Γερουλάνος: Να επανασυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία

Αυτό που προέχει είναι η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, και όχι τα πρόσωπα, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. Τάχθηκε κατά της διαρχίας, λέγοντας ότι είναι μια λύση τύπου «θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Προειδοποίησε, όμως, για ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος εάν δεν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. «Όσο πιο επιφανειακά δούμε το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του, τόσο πιο λογικό είναι να έχουμε ένα τέτοιο φαινόμενο», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα», ο κ. Γερουλάνος είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Γ.Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με στελέχη του κόμματος θα βοηθήσουν τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο τέως πρωθυπουργός.