Σαρκοζί: Ο Νετανιάχου είναι ψεύτης, τον έχω βαρεθεί

«Ψεύτη» αποκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα την οποία άκουσαν τυχαία δημοσιογράφοι.

«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», δήλωσε ο Σαρκοζί στο Ομπάμα στις 3 Νοεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στις Κάννες.

«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Arret sur Images και οι οποίες επιβεβαιώνονται και από άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία και το Ισραήλ.

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε ο διάλογος, αλλά έφθασε τυχαία στα αυτιά των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές έδωσαν πρόωρα τις συσκευές για την παρακολούθηση της ταυτόχρονης μετάφρασης για την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρκοζί και Ομπάμα και ορισμένοι δημοσιογράφοι τοποθέτησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ακουστικά στα αυτιά τους, με αποτέλεσμα να ακούσουν μερικά λόγια από την συνομιλία.

Στη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας ο Ομπάμα επέκρινε το Σαρκοζί για το ότι δεν τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Γαλλίας να ψηφίσει «ναι» στην ένταξη της Παλαιστίνης στην Unesco.