Νέα πυρά Κάμερον με στόχο Γερμανία – Γαλλία


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά του στενού πυρήνα των Βρυξελλών.

Ο Κάμερον ισχυρίστηκε πως το Σίτι του Λονδίνου δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι νέοι κανονισμοί να τείνουν να αποδυναμώσουν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.

«Το Λονδίνο που είναι το κέντρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη δέχεται μόνιμες επιθέσεις μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών των Βρυξελλών», τόνισε σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσαν το βρετανικό δίκτυο BBC και η εφημερίδα Daily Telegraph.

«Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα έναντι των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των μελών της ευρωζώνης», συμπλήρωσε.

Ανησυχία στην ηγεσία του Σίτι έχει προκαλέσει μια μια ρύθμιση για τα παράγωγα προϊόντα, των οποίων το μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών συναλλαγών πραγματοποιείται στο Λονδίνο αλλά και η πρόθεση της Κομισιόν για επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Την τελευταία πρόταση στηρίζουν τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία , με την Βρετανία να αισθάνεται αποκλεισμένη από τις βασικές αποφάσεις που αφορούν την οικονομία, καθώς είναι μέλος της ΕΕ αλλά όχι του ευρώ.

Σχετικά με τον φόρο στις συναλλαγές θα χρειαστεί τη σύμφωνη γνώμη των 27 χωρών μελών της ΕΕ. Ωστόσο το Λονδίνο φοβάται στο εξής ότι μπορεί να υιοθετηθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης, κάτι που θα έπληττε τον όγκο των συναλλαγών στο Λονδίνο.