Σαρκοζί προς Κάμερον: σκασμός!

Στη διαμάχη για τη δρομολόγηση της σωστής στρατηγικής στη διάσωση του ευρώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια, ευτυχώς φραστικά, ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PA ο κ. Σαρκοζί κάποια στιγμή ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να σκάσει! «Χάσατε μια καλή ευκαιρία για να το βουλώσετε», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Κάμερον και μάλιστα να εξηγεί με το ανάλογο ύφος: «μπουχτίσαμε να σας ακούμε συνεχώς να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι πρέπει να κάνουμε. Εσείς λέτε πως απεχθάνεστε το ευρώ και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε ζητήσει να λάβουν μέρος στην αποφασιστική σύνοδο κορυφής της Τετάρτης όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ, που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

Η δεξιά πτέρυγα των τόριδων πιέζει τον Βρετανό πρωθυπουργό

Ο κ. Κάμερον δέχεται σοβαρές πιέσεις στη Βρετανία. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσει η βρετανική βουλή εάν θα γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Την σχετική πρόταση έφεραν στη βουλή 100 βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας των τόριδων του κ. Κάμερον, ο οποίος δήλωσε ήδη ότι θεωρεί την ψηφοφορία λανθασμένη. Από ότι φαίνεται όμως η σχετική πρόταση περί δημοψηφίσματος δεν έχει καμία πιθανότητα να ψηφιστεί καθώς η πλειοψηφία του κυβερνητικού κόμματος των τόριδων, οι Φιλελεύθεροι – Δημοκράτες, αλλά και η αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους.

DPA / Βιβή Παπαναγιώτου

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

dw-world.de