Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του Μουαμάρ Καντάφι


Μέχρι την τελευταία στιγμή έστελλε μηνύματα υπέρ του καθεστώτος


Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του Μουαμάρ Καντάφι

 

Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ, συνελήφθη έξω από την πόλη της Σύρτης, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, όπως έγινε γνωστό από διοικητές του στρατού του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

”Οι μαχητές της Μιζουράτα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ανακοίνωσαν ότι αιχμαλωτίστηκε ο Μούσα Ιμπραχίμ”, δήλωσε ο Μουστάφα μπεν Ντάρντεφ, της ταξιαρχίας του Ζιντάν. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ένας άλλος διοικητής, ο Μοχάμεντ αλ-Μαρίμι ο οποίος διευκρίνισε ότι ο Ιμπραχίμ συνελήφθη από ”τους επαναστάτες της Μιζουράτα” ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο.

Ο Αλ-Μαρίμι είπε ότι του μετέφεραν την πληροφορία πως ο Μούσα Ιμπραχίμ ήταν μεταμφιεσμένος και φορούσε γυναικεία ρούχα, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν τη λεπτομέρεια.

Ο Μούσα Ιμπραχίμ είχε εξαφανιστεί μετά την πτώση της Τρίπολης. Πολλές πηγές των νέων αρχών της Λιβύης υποστήριζαν ότι ο στενός συνεργάτης του Καντάφι βρισκόταν στην όαση του Μπάνι Ουαλίντ που πολιορκείται από τις δυνάμεις των εξεγερμένων.

Την περασμένη εβδομάδα το συριακό τηλεοπτικό κανάλι Αράι μετέφερε ένα μήνυμά του με το οποίο καλούσε το λαό της Λιβύης σε αντίσταση, κάνοντας λόγο για ”νίκες” στο Μπάνι Ουαλίντ και τη Σέμπχα, η οποία στο μεταξύ έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Μεταβατικού Συμβουλίου.