Πεταλωτής : Με πρόσβαλε ο Αμβρόσιος

O υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, εξοργίστηκε με την επιστολή του μητροπολίτη Αμβρόσιου, κατά  την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία, Νικόλαο Ντερτιλή στον Κορυδαλλό, στην οποία περιλαμβάνονται και χαρακτηρισμοί ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος», ότι είναι «πρότυπο ζωής», ότι είναι «γενναίος Έλληνας αδερφός».

Ο Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι υπάρχουν δυο επιστολές του μητροπολίτη και σημείωσε ότι αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται ένα κρατούμενο, «πραγματικά είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη, προς ένα υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία έχει υποφέρει από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, για έναν πρωταίτιο της Χούντας, τον κ. Ντερτιλή, με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Νομίζω, ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη υπουργό».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η αίτηση δεν έχει απορριφθεί και πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, θα πρέπει να απαντηθεί η επιστολή του μητροπολίτη από τον υπουργό και να δώσει και το υπουργείο την έγκριση.