‘Αγοράζουμε χρόνο με το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα’

 

Σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ'Αγοράζουμε χρόνο με το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα'

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μία “σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ”. Με την απόφαση αυτή “αγοράζουμε πράγματι χρόνο” είπε η κυρία Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό κανάλι ARD. “Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται” είπε η κ. Μέρκελ.

Προς το παρόν πρόκειται για “εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές”, σημείωσε η καγκελάριος. Απέρριψε δε την αναδιάρθρωση, “κούρεμα” του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες. “Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν”, είπε η κ. Μέρκελ. “Γι’ αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο”, πρόσθεσε η καγκελάριος.

Αναφορικά με την ενίσχυση του αντιευρωπαϊκού κλίματος στην Ευρώπη και κομμάτων που απορρίπτουν κατηγορηματικά βοήθεια στην Ελλάδα, όπως στη Φινλανδία, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι είναι “πολύ ικανοποιημένη που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση, η οποία μάχεται για την Ευρώπη”.