Οι G8 στηρίζουν την Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ

 

Την υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζει ομόφωνα η ομάδα των Οκτώ (G8) υποστηρίζει ομόφωνα την υποψηφιότητα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, ο οποίος είπε στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+: «Μεταξύ των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων – ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Ιαπωνία και τα μέλη της Ομάδας των Οκτώ που ανήκουν στην ΕΕ Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρίσκονταν εκεί, υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη για την Κριστίν Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή η Κριστίν Λαγκάρντ θα αναχωρήσει για τη Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την υποστήριξή της από τις αναδυόμενες οικονομίες.

Σημειώνεται, ότι ο μόνος, μέχρι στιγμής, συνυποψήφιος της κ. Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ είναι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.