Δέκα χρόνια “Missing Children Europe”

Η Βασίλισσα Πάολα του Βελγίου στο ΕΚ (Δεξιά, στο κέντρο)

Η Βασίλισσα Πάολα του Βελγίου στο ΕΚ (Δεξιά, στο κέντρο)

Στις 25 Μαΐου, τη διεθνή ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, η Βασίλισσα Πάολα του Βελγίου επισκέφθηκε το ΕΚ για τον εορτασμό της 10ης επετείου της οργάνωσης Missing Children Europe, του ευρωπαϊκού δικτύου ΜΚΟ για τα εξαφανισμένα παιδιά στο οποίο συμμετέχουν 17 εθνικές ευρωπαϊκές οργανώσεις μεταξύ των οποίων, από ελληνικής πλευράς, το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Την εκδήλωση εγκαινίασε η εκ των αντιπροέδρων του ΕΚ, Roberta Agnelilli, παρουσία εκπροσώπων της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου και των Επιτρόπων Vivian Reding και Neelie Kroes. Το σημαντικότερο, σημείωσε η κ. Agnelilli είναι πάντα “η ταχύτερη δυνατή διάδοση των φωτογραφιών και πληροφοριών μετά την εξαφάνιση του παιδιού”, καθώς οι πιθανότητες εντοπισμού του είναι μεγαλύτερες τις πρώτες 24 ώρες αλλά μετά μειώνονται δραματικά.

Στις 26 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ουγγρική προεδρία οργανώνουν συνάντηση υψηλού επιπέδου για την προώθηση της ευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά που προς το παρόν λειτουργεί μόνο σε 15 ευρωπαϊκές χώρες.