Αποφυλακίζεται ο Στρος Καν

 

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το δεύτερο αίτημα του Στρος Καν για αποφυλάκιση

 

Αποφυλακίζεται ο Στρος Καν

Παρόλο που αρχικά, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν είχε εισηγηθεί εναντίον της έγκρισης του αιτήματος για εγγύηση, θεωρώντας τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ ύποπτο φυγής, τελικά ο Στρος Καν έλαβε το «ΟΚ» για την αποφυλάκισή του. Φυσικά, θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με αυστηρά μέτρα επιτήρησης, ενώ έγινε δεκτή και η καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ θα συνοδεύεται συνεχώς από έναν ένοπλο φρουρό, που καθόρισε επίσης στα 5 εκατ. δολάρια το ποσό για πιθανή διαφυγή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είπε ότι έχει «σημαντικό κίνητρο να διαφύγει» στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης «δεν έχει νόημα».

Οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.

Προσθέτουν ότι η περιουσία του πελάτη τους είναι δύο εκατομμύρια δολάρια και ότι μία κατ’ οίκον κράτηση θα ήταν «πολύ ακριβή και επιβαρυντική».

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ακόμη η γυναίκα του, δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ, και μία από τις κόρες του που σπουδάζει στη Νέα Υόρκη.

 

aek365 (Τουρλή Μαρία)