ΗΠΑ: Νέο σύστημα συναγερμού μέσω κινητών τηλεφώνων

 

A cell phone enabled to receive emergency notifications, is shown May 10, 2011 in New York.

 

Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν ένα νέο σύστημα συναγερμού που θα στέλνει μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί πρώτα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και θα επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Ανώτερα διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μαζί με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, παρουσίασαν την Τρίτη το λεγόμενο «Προσωπικό Δίκτυο Τοπικής Ενημέρωσης» ή PLAN όπως αποκαλείται από τα αρχικά των λέξεων στην αγγλική γλώσσα. Τα αποκαλυπτήρια του νέου συστήματος έγιναν στην περιοχή που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να λαμβάνουν μηνύματα για άμεσες απειλές ασφάλειας. Όπως είπε η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να σώσει αμέτρητες ζωές.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανέφερε ότι το σύστημα αυτό επιτρέπει στους πολίτες που έχουν κινητό τηλέφωνο να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για γεωγραφικά στοχευμένους συναγερμούς.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ θα συμμετέχουν στο σύστημα.

Οι προειδοποιήσεις θα στέλνονται στα κινητά μιας περιοχής από τους τοπικούς αναμεταδότες των εταιρειών.  Οι ειδοποιήσεις αυτές θα προειδοποιούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες για μια καταιγίδα, έναν τυφώνα ή έναν ανεμοστρόβιλο.  Εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή, όσοι βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα λαμβάνουν μηνύματα με ειδοποιήσεις αλλά και πληροφορίες για το τι να κάνουν.

voanews