Επίσκεψη της Επιτρόπου κυρίας Connie Hedegaard

 

Η Επίτροπος αρμόδια για τη Δράση για το Κλίμα, θα έχει, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς της.

Την Πέμπτη 12/5, η κυρία Hedegaard θα συναντηθεί με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη(ώρα 09.00, στο Υπουργείο).

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συνάντηση της Επιτρόπου με τον Υπουργό ΘαλασσίωνΥποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Ιωάννη Διαμαντίδη(ώρα 10.30, στο Υπουργείο).

Στη συνέχεια, η Επίτροπος Connie Hedegaard θα συμμετάσχει, παρουσία και της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους εξειδικευμένων ΜΚΟ και φορέων που ασχολούνται με θέματα Κλιματικής Αλλαγής. Το θέμα της εισήγησης της κυρίας Hedegaard θα είναι  “Μετάβαση σε μια Οικονομία χαμηλών εκπομπών Άνθρακα μέχρι το 2050 : Οδικός Χάρτης” (ώρα 12.00, γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8).

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου(ώρα 13.30), που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Επίτροπος θα απευθύνει ομιλία προς τα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 16.00), ενώ το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και  Βιομηχανιών (ΣΕΒ) (ώρα 18.00, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα).