Ο Ομπάμα…χιμπατζής

Ο Ομπάμα...χιμπατζής

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αμερική με ένα μέιλ που έστειλε ένα επίσημο μέλος του κόμματος Orange County των Ρεπουμπλικάνων, η Μέριλιν Ντάβενπορτ. Το μέιλ της περιελάμβανε μια φωτογραφία οικογένειας χιμπατζήδων, των γονιών και ενός παιδιού, στην οποία στο πρόσωπου του παιδιού-χιμπατζή είχε τοποθετηθεί το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα! Στην Αμερική υπάρχει έντονη παραφιλολογία σχετικά με την ακριβή καταγωγή του προέδρου των ΗΠΑ και δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζονται ρατσιστικές φωτογραφίες που παρουσιάζουν αυτόν και τη γυναίκα του, Μισέλ, ως χιμπατζήδες. Ωστόσο, πρώτα φορά κάποιο μέλος κόμματος κάνει χρήση τέτοιων φωτογραφιών. Μάλιστα το μέιλ συνόδευε και κείμενο στο οποίο η Ντάβενπορτ έλεγε: «Τώρα ξέρεις γιατί δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης».

Η Ντάβενπορτ κλήθηκε σε απολογία στην οποία είπε ότι δεν είχε κανένα σκοπό να προσβάλλει κάποιον και σε καμία περίπτωση το μέιλ δεν ήταν ρατσιστικό! Το βρήκε απλώς…διασκεδαστικό, ενώ όπως λέει δεν είχε σκεφτεί καν πως μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό ώσπου της επισήμανε ένας φίλος της.

Ο πρόεδρος του Orange County, Σκοτ Μποχ, ζήτησε την παραίτηση της καθώς αμαυρώνει όπως είπε την εικόνα του κόμματος. Η Ντάβενπορτ όμως αρνήθηκε να παραιτηθεί καθώς οι ψηφοφόροι της την υποστηρίζουν. Εξάλλου υποσχέθηκε ότι «ως Χριστιανή που είναι μπορώ να πω ότι δεν θα το ξανακάνω και θα είμαι πιο προσεκτική από δω και πέρα»!

 

(Τουρλή Μαρία)