Πυρ ομαδόν από τους κυβερνητικούς κατά του Κώστα Σημίτη για την θέση του υπέρ της αναδιάρθρωσης

 

Εξαιρετικά άβολα νιώθουν στην κυβέρνηση από την θέση που έλαβε υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και μετά τον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απάντησε πως «η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό δεν βοηθά τη χώρα», ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Σημίτη, λέγοντας: «Μιλάει νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπει τους χριστιανούς να παλεύουν με τα λιοντάρια, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις. Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, βλάπτει τη χώρα» και πρόσθεσε πως «η παρέμβαση Σημίτη δεν βοήθησε καθόλου και ο πρώην πρωθυπουργός υπονοεί ότι δεν θα τα καταφέρουμε».

Η τοποθέτηση του κ. Σημίτη «ήρθε στην πιο άκαιρη στιγµή» σχολίασε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Η δυσφορία της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Σηµίτη ήρθε να συντηρήσει τη συνεχή αρθρογραφία του διεθνούς Τύπου, αλλά και τις εκτιµήσεις διεθνών αναλυτών, όπως και ξένων ειδικών, ότι η µόνη λύση για την Ελλάδα σε αυτή τη φάση είναι µια άµεση αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η ίδια πηγή πάντως δεν θέλησε να δώσει στις δηλώσεις Σηµίτη επιθετικό χαρακτήρα, πολύ περισσότερο ότι αυτές είχαν ως στόχο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σηµείωνε ωστόσο ότι «προξένησε δυσάρεστη έκπληξη».