Βουλή: Ψάχνουν για τον “Mr 178 εκατ. ευρώ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχερι μια ιδιαίτερα έντονη φημολογία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή και αρχίζει να θυμίζει την απίθανη περίπτωση περί δήθεν “χρεοκοπίας” της χώρας στις 25 Μαρτίου: Υποτίθεται ότι βρέθηκε πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας να κατέχει λογαριασμό στην Ελβετία με καταθέσεις ύψους 187 εκατ. ευρώ και αυτός ο άνθρωπος έχει εντοπιστεί από το ΣΔΟΕ μετά από σχετικές πληροφορίες που παρείχαν οι ελβετικές αρχές. Η φημολογία υπάρχει, αλλά το όνομά του, όχι. Ακούγονται πολύ δυο-τρία ονόματα, αλλά όχι επίσημα.

Τώρα επιτέλους κατατέθηκε επίσημο αίτημα προς τοΣΔΟΕ από την Βουλή και ζητούνται τα στοιχεία του ατόμου αυτού (αν υπάρχει όντως άτομο). Το αίτημα προέρχεται από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού ΠΑΣΟΚ , Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου ΚΚΕ , Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ. Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr