6,5 εκ. στερλίνες μπόνους για τον τραπεζίτη
6,5 εκ. στερλίνες μπόνους για τον τραπεζίτη
Ο κατά τα λοιπά προβληματισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Barclay’s Bank, Μπομπ Ντάϊαμοντ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης στη Βρετανία.

 

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης στη Βρετανία είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barclay’s Bank, καθώς μόνο οι έκτακτες αμοιβές του για το 2010 ανήλθαν σε 6,5 εκατομμύρια λίρες (δηλαδή 7,5 εκατομμύρια ευρώ ή 10,5 εκατομμύρια δολάρια).

Πρόκειται για τον Μπομπ Ντάϊαμοντ, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι έγινε ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης στη Βρετανία με τη γνωστοποίηση, από την ίδια την Barclay’s Bank, των μισθολογικών και άλλων δεδομένων των διευθυντικών στελεχών της. Με βάση τα στοιχεία, για το 2010 η έκτακτη αμοιβή για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος είναι υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια λίρες σε μετοχές και 4,7 εκατομμύρια λίρες σε μετοχές και ομόλογα. Ο τακτικός μισθός του σε ετήσια βάση φθάνει τις 250.000 λίρες.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βρετανίας είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, βάσει της οποίας ο τομέας δεσμεύτηκε να περιορίσει τις έκτακτες αμοιβές και να αυξήσει τον δανεισμό προς τις επιχειρήσεις.

Η Barclay’s Bank ανέφερε ότι η έκτακτη αμοιβή του Μπομπ Ντάϊαμοντ είναι πολύ χαμηλότερη από τα εννέα εκατομμύρια λίρες στα οποία επρόκειτο να φθάνει λόγω της συμφωνίας αυτής.

Η ανακοίνωση της Barclay’s Bank ακολούθησε παρόμοιες από άλλες μεγάλες βρετανικές τράπεζες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των οποίων έλαβαν έκτακτες αμοιβές από 1,5 εκατομμύριο στερλίνες ως 5,2 εκατομμύρια στερλίνες.

Η Barclay’s δεν είχε ενταχθεί στο λεγόμενο «πρόγραμμα διάσωσης» της κυβέρνησης, που προέβλεπε την παροχή κεφαλαίων στις τράπεζες στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους του 2008.