Βαριά τραυματισμένη η Αμερικανίδα βουλευτής

 

 

 

 

 

Gabrielle_Giffords

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξακολουθεί να ζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, μετά τον πυροβολισμό της στο κεφάλι από οπλισμένο άνδρα στο Τουσόν της Αριζόνα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο έχει διακομισθεί η βουλευτής. Ο αμερικανικός δημόσιος ραδιοσταθμός είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι η Γκίφορντς ήταν νεκρή. “Υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση. Είναι ζωντανή“, δήλωσε στο Reuters, η Ντάρσι Σλέιτεν, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου. Eννέα θύματα του αιματηρού αυτού επεισοδίου έχουν διακομισθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς φέρουν σοβαρά τραύματα. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη.


Στο κεφάλι πυροβολήθηκε η Γκάμπριελ Γκίφορντς, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Τουκσόν της Αριζόνα.

Ένας ένοπλος άνδρας έτρεξε προς την Γκίφορντς και την πυροβόλησε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

Η Γκίφορντς, 40 ετών, Δημοκρατική, είναι παντρεμένη με τον αμερικανό αστροναύτη Μαρκ Κέλι.

Ανέλαβε καθήκοντα ως βουλευτής της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2007 και τα ζητήματα στα οποία έχει δώσει έμφαση είναι θέματα όπως η μεταρρύθμιση του τομέα της μετανάστευσης, η έρευνα με βλαστοκύτταρα, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ο υψηλότερος κατώτερος μισθός.

Πηγές: BBC, REUTERS