Συνελήφθη ο ιερέας του «Αγίου Θανάτου»

 

Μια παραθρησκευτική οργάνωση έχει κάνει την εμφάνισή της στη Νότια Αμερική και έχει θορυβήσει τις αρχές. Με το όνομα «Άγιος Θάνατος», η οργάνωση λατρεύει τον θάνατο και έχει πολλούς οπαδούς σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

Η αστυνομία του Μεξικό συνέλαβε σήμερα τον φερόμενο ως προθιερέα της οργάνωσης ο οποίος είναι και επικεφαλής της, Νταβίντ Ρόμο μαζί με άλλα 8 άτομα εκ των οποίων ένα ανήλικο. Ο Ρόμο κατηγορείται για την απαγωγή δύο ανθρώπων και για το γεγονός ότι παρίστανε μέλος της πιο σκληρής συμμορίας ναρκωτικών, Zetas. Τα χρήματα μάλιστα που έλαβε ως λύτρα για την απαγωγή τα έβαλε στον λογαριασμό του!

«Οι εννέα συλληφθέντες. . . παρίσταναν τα μέλη των Zetas», δήλωσε ο εισαγγελέας, Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, σε συνέντευξη Τύπου.

Η συγκεκριμένη συμμορία είναι από τις πιο ανελέητες και βίαιες ομάδες που διακινούν ναρκωτικά με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ και μάχονται με αντίπαλα καρτέλ όσο και με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ρόμο αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε, ότι η εκκλησία του καταδικάζει τη βία και δεν διατηρεί καμιά σχέση με λαθρέμπορους ναρκωτικών, προσθέτοντας όμως ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους.

Ο «Santa Muerte» απεικονίζεται συχνά ως σκελετός, ενδεδυμένος με λευκές σατινένιες ρόμπες, κολιέ από χάντρες και να κρατά ένα δρεπάνι.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Αγίου είναι ότι εκπληρώνει τα αιτήματα των πιστών χωρίς να τα κρίνει. Οι οπαδοί του αφήνουν συχνά ως πρόσφορα τεκίλα, ρούμι, μπίρα, τσιγάρα, μετρητά, λουλούδια και γλυκά σε βωμούς διακοσμημένους με κομποσχοίνια και κεριά.

Η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά την παραθρησκευτική αυτή παράδοση, η προέλευση της οποίας ενδέχεται να εντοπίζεται στους θεούς του θανάτου των Αζτέκων και των Μάγια ή σε πανάρχαιες ευρωπαϊκές παραδόσεις, πάντως οι περισσότεροι πιστοί του «Αγιου Θανάτου» δηλώνουν Καθολικοί.