Γεννηματά: «Αναγκαία λύση το μνημόνιο»


«Αναγκαία λύση» χαρακτήρισε το μνημόνιο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες και οι θυσίες να είναι για όλους.

«Είναι πολύ εύκολο να ασκήσει κανείς κριτική, να καταδικάζει τις συνθήκες διεθνούς επιτήρησης, στις οποίες ζούμε, και να λέει ότι έχει μαγικές λύσεις. Το μνημόνιο δεν είναι ιδεολογική πλατφόρμα. Ήταν η αναγκαία, η μοναδική λύση την ώρα, που επιλέχθηκε», επισήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί μία καθαρή συμφωνία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και συναίνεση που θα χτιστεί με ειλικρινείς όρους και όχι στη λογική της συγκάλυψης. Όσοι έχουν ευθύνες, να πληρώσουν. Σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκουν».

Σε άλλο σημείο, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Τα μέτρα που πήρε και συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση είναι σκληρά. Κανένας δεν το αρνείται. Ίσως να υπήρξαν και αστοχίες, αδυναμίες και αδικίες. Είναι όμως μέτρα απαραίτητα στην παρούσα φάση, προκειμένου να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία. Και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, είναι πως θα καταφέρει, να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε:

«Μέχρι να δούμε την άκρη του τούνελ, έχουμε έναν δρόμο δύσκολο, που δεν πρέπει να αφορά μόνο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δώσει τα πάντα. Φτάνουν στα όρια τους. Πρέπει να προσφέρουν περισσότερα και οι έχοντες. Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης».

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε έμφαση στις αλλαγές στην Παιδεία, επισημαίνοντας ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια, που καταβάλλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση.