ΦΙΛΟΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΡΤΑΣ

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή των ΦΙΛΩΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΡΤΑΣ

για ενημέρωση των συμπολιτών μας

 

Κο. Παναγιώτη Οικονομίδη

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

Αθήνα, 13/12/2010

Κοινοποίηση: Κο. Ιωάννη Παπαλέξη, νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρτας

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Οι << Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας { αστική Μη Κερδοσκοπική  Εταιρία, με έδρα την Αθήνα }, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουν την αποπεράτωση και έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης .
<< ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ >>.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολιτιστικό κόσμημα για τη πόλη μας , που εντάσσεται στα πεπραγμένα της δημαρχιακής σας διαδρομής και σας απευθύνουμε με τη παρούσα τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Μία Πινακοθήκη βέβαια καταξιώνεται διαχρονικά με την ποιότητα των εκθεμάτων της, με τη συχνή εναλλαγή τους με τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων εικαστικού ενδιαφέροντος , με την άρτια και μεθοδευμένη λειτουργία της και βεβαίως με την επισκεψιμότητά της. Είναι ένα δύσκολο έργο , που ξεκινά τώρα και χρειάζεται τη συνεχή συνδρομή όλων των Αρτινών  και φίλων της πόλης μας.

Εδώ εστιάζεται και ο ρόλος μας. Η Εταιρία μας είναι ένας εθελοντικός φορέας με κύριο αντικείμενο και στόχο την προαγωγή των εικαστικών τεχνών στην Άρτα στα πλαίσια της Δημοτικής Πινακοθήκης . Σε γόνιμη συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και το ΝΠΔΔ της Δημοτικής Πινακοθήκης  , σκοπεύουμε -εθελοντικά και χωρίς καμία απολαβή – να εμπλουτίζουμε την Πινακοθήκη με έργα τέχνης καταξιωμένων καλλιτεχνών δικής μας ιδιοκτησίας ή τρίτων για μόνιμη και/ή προσωρινή έκθεση και να συνδράμουμε γενικά το έργο της Πινακοθήκης με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όμως σας ενημερώσαμε και τηλεφωνικά  , η καθυστερημένη ενημέρωσή μας , δεν μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τεχνικά προβλήματα , ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία μας με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης.

Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία , ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί άμεσα με την παράδοση των έργων που έχουμε  , για μόνιμη έκθεσή τους στην Πινακοθήκη , και μιας έκθεσης που θα οργανώσει η εταιρία μας.

Και πάλι σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε  , τόσο για τη σημαντική σας προσπάθεια στον τομέα του πολιτισμού , όσο και κυρίως για την συνδρομή σας στην προώθηση των εικαστικών τεχνών στη πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή .

Με εκτίμηση

Για τα μέλη του Δ.Σ. των Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας

Νίνα  Οικονόμου – Καλλέργη

Γιάννης  Μεθόδιος

Ευάγγελος  Χαρακλιάς

Βίκυ Ευταξία – Χαλκιά

Γιάννης  Γεωργάκης

Η αντιπρόεδρος
Νίνα Οικονόμου – Καλλέργη