Οι Αυστραλοί δεν ήθελαν τους Έλληνες μετανάστες!


Παραπάνω από τους μισούς Αυστραλούς δεν ήθελαν τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα τους όταν αυτοί άρχισαν να μεταναστεύουν εκεί. Αυτό αποδεικνύει μια δημοσκόπηση του 1951 που επικαλείται ο ομογενής δημοσιογράφος Γιώργος Μεγαλογένης.

Σε ερώτηση της δημοσκόπησης ποιους μετανάστες προτιμούν, οι Αυστραλοί απάντησαν θετικά σε ποσοστό 100% για τους Βρετανούς μετανάστες, για τους Γερμανούς το 80,6% είπε το «ναι», για τους Ολλανδούς το 55,4%, ενώ για τους Έλληνες το 42,7% ήταν θετικό.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μεγαλογένη αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί που στηρίζονται αποκλειστικά στις δημοσκοπήσεις κάνουν λάθος:

«Οι πολιτικοί εκείνης της εποχής αγνόησαν τις δημοσκοπήσεις, έφεραν μετανάστες από την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες και έκαναν το σωστό. Οι μετανάστες αυτές πρόσφεραν πολλά στην Αυστραλία και σήμερα το αυστραλιανό έθνος είναι υπερήφανο για αυτούς», τονίζει ο Μεγαλογένης.

Ο κ. Μεγαλογένης, που ασχολείται με την μετανάστευση στην Αυστραλία και πωες αυτή έχει αλλάξει το αυστραλιανό έθνος προς το καλύτερο, εκφράζει την απογοήτευσή του που σήμερα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν ταχθεί κατά της «μεγάλης Αυστραλίας» μέσω της μετανάστευσης, κυρίως επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.

«Με ενοχλεί πως ακόμα και παλιοί μετανάστες, Έλληνες και Ιταλοί τάσσονται κατά της άφιξης νέων μεταναστών λέγοντας «εμείς ήρθαμε νόμιμα». Λάθος. Πρώτον δεν ήρθαν όλοι νόμιμα στην Αυστραλία, αλλά ανεξάρτητα πως φτάνει ο καθένας, το κίνητρο όλων ήταν και είναι μια καλύτερη ζωή», τονίζει ο ίδιος.

 

aek365 (Τουρλή Μαρία)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0