Αυξάνονται οι παθήσεις του δέρματος που σχετίζονται με το άγχος

 

Να δείχνουν νεώτεροι για να βρουν δουλειά θέλουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση της αισθητικής δερματολογίας στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν θα επιτρέψουμε νοσοκομείο να γίνει ινστιτούτο αισθητικής, τόνισε σήμερα ο διευθυντής του “Ανδρέας Συγγρός”, καθηγητής δερματολογίας, Α.Κατσάμπας, ο οποίος εξήγησε ότι η πίεση για παρεμβάσεις κυρίως στο πρόσωπο είναι μεγάλη, καθώς οι άνθρωποι εκτιμούν ότι η εμφάνιση στην περίοδο της κρίσης είναι ένα δυνατό όπλο, προκειμένου να κερδίσουν μια νέα δουλεία ή να μην χάσουν τη δουλειά που ήδη έχουν.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στο νοσοκομείο μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να διορθώσουν ουλές, από σοβαρά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή ή να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους όταν υφίστανται παραμορφώσεις στο πρόσωπό τους, λόγω ασθενειών.

Ο κ.Κατσάμπας, αναφερόμενος και στις άλλες επιπτώσεις που έχει η κρίση, σε σχέση με το δέρμα, τόνισε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες παθήσεις του δέρματος που σχετίζονται με το άγχος όπως η αλωπεκία, οι νευροδερματίτιδες, η λεύκη, αλλά και η σμηγματοροϊκή δερματίτιδα.

Η σωματοποίηση του στρες, ως γνωστόν, εμφανίζεται συχνά με τη μορφή δερματικών παθήσεων, τόνισαν οι επιστήμονες.

Με αφορμή διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα, από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου, για τον εορτασμό των 100 χρόνων του νοσοκομείου, ο κ.Κατσάμπας, αναφέρθηκε και σε άλλα επίκαιρα θέματα, όπως την αύξηση των κλασικών μεταδιδομένων νοσημάτων.

Είπε ότι παρατηρείται σαφής αύξηση σε νέα περιστατικά σύφιλης, βλεννόρροιας, έρπητα και κονδηλωμάτων.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ.Κεφαλογιάννη)