Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ θέλουν για επόμενο βασιλιά τους οι Βρετανοί

 

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η αρραβωνιαστικιά του, Κέιτ Μίντλετον, θα πρέπει να είναι οι επόμενοι βασιλείς της Βρετανίας και όχι ο πατέρας του, ο διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο. Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύεται στην εφημερίδα News of the World έδειξε ότι το 64% των Βρετανών θέλουν να διαδεχτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ ο Γουίλιαμ ενώ στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν πως ο νεαρός πρίγκιπας θα γίνει καλύτερος βασιλιάς από τον πατέρα του, τον 62χρονο Κάρολο. Στην πρώτη δημοσκόπηση ούτε ένας στους πέντε δεν επιθυμεί να περάσει το στέμμα στον Κάρολο και την Καμίλα ενώ στη δεύτερη το 44% πιστεύει ότι ο Κάρολος θα πρέπει να κάνει στην άκρη ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για το γιο του.

Ο Γουίλιαμ και η μέλλουσα σύζυγός του ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας τον αρραβώνα τους, τραβώντας πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Ορισμένοι θεωρούν τον Κάρολο πολύ μεγάλο για να φέρει νέο αέρα στη μοναρχία εάν διαδεχθεί τελικά τη μητέρα του. Επιπλέον, η Καμίλα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η πρώτη σύζυγός του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, μετά το διαζύγιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ