* Σύστημα ψεκασμού καταστολής της σκόνης

Θα λειτουργήσει στο Λονδίνο για την μείωση της ρύπανσης

Σύστημα ψεκασμού καταστολής της σκόνης
Μπόρις Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου

Το Λονδίνο ξεκίνησε σήμερα να εφαρμόζει ένα σύστημα ψεκασμού, για να κατακάθεται η σκόνη, με σκοπό να μειώσει τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η πρωτεύουσα βρίσκεται κοντά στην υπέρβαση του ορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10), τα οποία δημιουργούνται κυρίως από τις εκπομπές των κινητήρων των οχημάτων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στοχεύει σε μία εξάμηνη δοκιμή του συστήματος “καταστολής” της σκόνης που είναι σχεδιασμένο για να σταματήσει τις εκπομπές των οχημάτων που πνίγουν τους κατοίκους και αναμένεται να μειώσει τα επίπεδα PM10 κατά 10 έως 20%.

“Περιμένουμε αυτό το νέο μέτρο να έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα στις πιο μολυσμένες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου”, σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι δοκιμές στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Γερμανία έχουν επιτύχει.

Το σύστημα θα λειτουργήσει σε δύο από τις πιο πληγείσες περιοχές του Λονδίνου, στην Victoria Embankment και στο King’s Cross, με κόστος 300.000 λίρες.