Τρομοκρατική επίθεση στο κονοβούλιο της Τσετσενίας Νεκροί όλοι οι ένοπλοι αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση

 

 


Τρομοκρατική επίθεση στο κονοβούλιο της Τσετσενίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίθεση από αντάρτες δέχτηκε σήμερα το πρωί το κτίριο του κοινοβουλίου της Τσετσενίας, οι οποίοι σκότωσαν τους φρουρούς ασφαλείας και κρατούν ομήρους, δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, πάντως, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής καμικάζι και δύο ένοπλοι στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία έφερε έξω από το κοινοβούλιο και ότι δύο ένοπλοι αντάρτες στη συνέχεια αντήλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ’ αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Για αρκετά λεπτά στην περιοχή ακούγονταν πυρά αυτομάτων όπλων, που τώρα έχουν σταματήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Νωρίτερα, είχαν μεταδοθεί συγκεχυμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς εντός του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας, που έλαβαν μάλιστα χώρα και στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες.

Για την επίθεση στη Βουλή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Γκρόζνι.

Το κτήριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την “εξόντωση των τρομοκρατών”.

 

Αργότερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, όλοι οι ένοπλοι αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση στο τοπικό κοινοβούλιο της Τσετσενίας, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

“Η επιχείρηση τελείωσε, όλοι οι αντάρτες είναι νεκροί”, δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιντερφάξ και Ρία Νοβόστι μετέδωσαν ότι δύο αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ανατινάχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του κοινοβουλίου. Τέσσερις εργαζόμενοι στο κοινοβούλιο σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το Ρία Νοβόστι μετέδωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μπροστά από το κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές έφθαναν στα γραφεία τους.

Το Ιντερφάξ μετέδωσε ότι οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους αλλά είναι ασαφές πόσοι ήταν οι όμηροι. Πηγές του πρακτορείου Ρόιτερ στο Γκρόζνι ανέφεραν ότι το κτίριο παραμένει αποκλεισμένο.