Γερμανικό τρένο διασχίζει τη Μάγχη Για πρώτη φορά από τη λειτουργία της υποθαλάσσιας σήραγγαςΓερμανικό τρένο διασχίζει τη Μάγχη

Ένα γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας ICE3 της εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn, DB) διασχίζει σήμερα για πρώτη φορά από τη λειτουργία της την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης.

Το τρένο ξεκίνησε από τη Γαλλία χωρίς επιβάτες, δηλαδή με μόνους επιβαίνοντες τους οδηγούς και μια ομάδα τεχνικών, πραγματοποιώντας δοκιμαστικά το δρομολόγιο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να κυκλοφορήσει σε αυτή τη γραμμή.

Η γραμμή που διέρχεται κάτω από τη Μάγχη πρόκειται να ανοίξει στον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επιβατικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρένο της DB, ένα ICE3, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τη Siemens, ανήκει στην τελευταία γενιά των γερμανικών τρένων που είναι αντίστοιχα με τα γαλλικά TGV. Εισήλθε σήμερα στις 13:30 τοπική ώρα στο Καλέ παρουσία των εργαζομένων της Eurotunnel και 20 βρετανών και γάλλων δημοσιογράφων.

Από τότε που άρχισε η λειτουργία της σήραγγας, το 1994, η εταιρεία Eurostar –θυγατρική σε ποσοστό 55% της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, σε ποσοστό 5% της βελγικής SNCB και σε 40% της βρετανικής LCR– έχει το μονοπώλιο των δρομολογίων στη σήραγγα αυτή.

Είναι η πρώτη φορά που ένα επιβατικό τρένο άλλης εταιρείας από τη Eurostar –εκτός των οχημάτων της Eurotunnel– κυκλοφορεί στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης.