Ορμητικό ποτάμι στη Σκουφά

 

Ήταν  η ώρα 03.00,  ξημερώματα. Όλη η πόλη ήσυχη. Μόνο οι δύο περιπτεράδες της πλατείας Μονοπολίου ήταν ακόμη ανοιχτοί. Απόλυτη ησυχία στην οδό Σκουφά. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος δυνατός αλλά δεν δώσαμε σημασία Ακουγόταν σαν δυνατή βροχή. Αλλά όταν χτύπησε το τηλέφωνό μας ο Γιώργος ο περιπτεράς και ανοίγουμε το παράθυρο, αντικρίζουμε τη Σκουφά να εχει μετατραπεί σε ένα ορμητικό ποτάμι. Μερικκοί απο τους μόνινους κατοίκους της  Σκουφά προσπαθούσαν απελπισμένα με ότι μέσο διέθεταν να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Να μήν μπεί το νερό στα καταστήματά τους. Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας ήρθε αμέσως. Καρτερικά περίμενε ο αστυνομικός ακουμπισμένος στην πόρτα του αυτοκινήτου μήπως φανεί κάποιος για βοήθεια. Περίπου 50 λεπτά πέρασαν γεμάτα αγωνία, μέχρι που εμφανίστηκε η ΔΕΥ.Α.Α. Νομίζω  ότι πρόλαβε μεγάλες ζημιές.

 

Δούλεψαν όλη νύχτα οι υπάλληλοι του Δήμου. Βρήκαν και έκλεισαν τον κεντρικό αγωγό.Όταν το πρωί εμφανίστηκαν οι καταστηματάρχες πήραν τις σκούπες όπως συνηθίζουν μιά καλή αλλά και κακή συνήθεια.

Καλή γιατί φροντίζουν ο δρόμος να είναι καθαρός, κακή όμως γιατί τα σκουπίδια πέφτουν στην αποχέτευση των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να βουλώνουν. Εάν ο Δήμος καθάριζε συχνότερα τις αποχετεύσεις το νερό απο το σπάσιμο του αγωγού, δεν θα πλυμμύριζε το δρόμο και δεν θα κινδύνευαν τα καταστήματα να πλυμμυρίσουν Το σύστυμα ομβρίων υδάτων θα το είχε απορροφήσει.

Μόνο η φιλοτιμία των υπαλλήλων του Δήμου μας έδωσε κουράγιο. Άρα οι σωστοί υπόλληλοι πρέπει να αμοίβονται. Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση  στο νεο Δήμαρχο. Αυτή η υπηρεσία έκτάκτων αναγκών πρέπει να προσεχθεί και ενισχυθεί.

Τώρα γιατί σπάει κατά καιρούς ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στη Σκουφά, αυτό δεν το ξέρουμε. Ας το ψάξουν οι ειδικοί.

Ακόμα οι υπηρεσίες του Δήμου ώρα 15.50 μ.μ αγωνίζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Σημ. όταν έχουμε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή μας συμβαίνει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο.