Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστών δημοσίων υπαλλήλων προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Εν τω μεταξύ, τη δική του απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά» δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στο “Βήμα της Κυριακής”.

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, ωστόσο, όπως λέει, «η ΝΔ έχει στο DNA της τη φαυλότητα».

«Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Πάγκαλο στα σχόλια περί φαυλότητας. Όλος ο κόσμος ξέρει πότε εκμαυλίστηκε και από ποιο κόμμα ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην κρατική τηλεόραση.

“Οι επιθέσεις του κ. Πάγκαλου εναντίον του πρόεδρου της ΝΔ, δεν αγγίζουν τον  Αντώνη Σαμαρά, αλλά είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσον έχει θορυβηθεί η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τη δυναμική του μηνύματος, που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το Σάββατο, ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είχε δηλώσει στο Μέγκα ότι, «δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός . Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».

Για προκλητικό κυνισμό, και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνενοχής και συλλογικής ευθύνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.
“Παίξανε με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, μετατρέποντας το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά και αμοιβή σε κομματικό ρουσφέτι, και τώρα φτύνουν τον κόσμο κατάμουτρα. Πήραν μίζες, ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο, έκλεψαν χρόνια από την ασφάλιση των γυναικών, μας γυρίζουν στον μεσαίωνα και έχουν το θράσος να μιλούν”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την έκρηξη του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου προκάλεσε η δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου το Σάββατο στο Μέγκα, ότι είναι «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων.

“Οι δηλώσεις, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, είναι ενταγμένες στη γενικότερη επίθεση που υλοποιεί και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόϊκα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι: “οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οικογένειές τους, οι απλοί άνθρωποι και η κοινωνία, έχουν, πλέον, βγάλει τα συμπεράσματά τους και αποφασιστικά συνεχίζουν τη μάχη για τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων, αύξησης της έμμεσης φορολογίας, της ακρίβειας που εξαθλιώνει τη ζωή όλων”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι “οι τακτικές του αποπροσανατολισμού, της μετάθεσης ευθυνών και διάσπασης της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι γνωστές και δεν πρόκειται να κάμψουν τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες. Η 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου θα είναι η νέα απάντηση των εργαζόμενων σε όλους αυτούς, που με πρωτοφανή υβριστική προπαγάνδα επιχειρούν να δημιουργήσουν συνενόχους”.

Με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84, ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων έκανε λόγο για “ντροπή” και πρόσθεσε “δεν είναι εξυπνάδα να υποτιμάς να βρίζεις και να προσβάλλεις”.

“Δεν φάγαμε ούτε ένα ευρώ μαζί με τον κ. Πάγκαλο”, τόνισε ο κ. Παπασπύρος, λέγοντας ότι επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

ΠΗΓΗ: Αthina 984